Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császármorzsa recept

Császármorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    • 20 dkg búzadara
    • 15 dkg liszt
    • 0,5 l tej
    • reszelt citromhéj
    • 4 tojás
    • mazsola
    • 4 ek porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • pici rumaroma

    Elkészítése:

    A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. A tálat, amiben kevertük, jól lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük. (Én este keverem be, és másnapig a hűtőben csücsül.)

    Sütés előtt a masszához hozzákeverjük a tojások sárgáját.
    A tojások fehérjét kemény habbá verjük a fokozatosan hozzáadott porcukorral, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük.

    Egy nagyobb tepsit kikenünk a margarinnal, majd beleöntjük a masszát.

    Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon (180 fok) elkezdjük sütni. Sütés közben többször kivesszük, és apróbbra tördeljük, megforgatjuk.

    Amikor már szépen megpirult, és elmorzsálódott, akkor kivesszük a sütőből, és tálaljuk.

    Tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórjuk, és sárgabaracklekvárral jól meglocsoljuk.

    A császármorzsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 238 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek