Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos krumplileves tojással recept

Tárkonyos krumplileves tojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 db babérlevél
    • tárkony (ízlés szerint)
    • 1-2 tk pirospaprika
    • 2 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • 1 mk őrölt fehérbors
    • 1 ek liszt
    • 2 dl tejföl
    • 6 tojás
    • 0,5 dl étolaj
    • 1,5 l víz

    Elkészítése:

    A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a felkockázott krumplit és keverjük össze.

    Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bőven tárkonnyal, adjuk hozzá a babérlevelet és az ételízesítőt, majd főzzük a krumplit félpuhára.

    A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd csorgassuk a levesbe (én egy szűrőn át csorgattam bele, hogy a leves szép selymes, csomómentes legyen).

    Ezután forraljuk fel a levest, majd egyesével, óvatosan üssük bele a tojásokat és a lángot mérsékelve, szép lassan főzzük még kb 10 percig (miután beleütöttük a tojásokat, már nem szabad megkeverni!!!!).

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, tegyük bele a főtt tojást, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek