Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos gomba krémleves recept

Tárkonyos gomba krémleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók 6 főre:

    • 30-35 dkg (csiperke)gomba
    • 5-15g szárított vagy friss vargánya (ízlés szerint, de a szárított fajtát egy órával előbb nem árt kis vízbe áztatni)
    • 1 nagy hagyma
    • 1 közepes krumpli
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olaj
    • 1 púpos ek liszt
    • 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 2 leveskocka (én csökkentett sótartalmút használok, nagyon könnyű összemorzsolni)
    • 1 liter víz
    • bors
    • 2-3 tk tárkony
    • késhegynyi szerecsendió (elhagyható)

    Elkészítés:
    A hagymát, fokhagymát, a krumplit és a gombát apróra kockákra vágjuk, majd üvegesre pároljuk az olajon. A fokhagymát, a krumplit és a gombát is rádobjuk és kicsit megsózva azt is puhára pároljuk, meghintjük a liszttel és a tárkonnyal, majd jól elkeverjük. Felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, szerecsendióval, borssal, esetleg még egy kevés sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd a tűzről levéve botmixerrel turmixoljuk. Még főzzük kb 10 percig, amíg összeér és készen is van!

    Sokféleképpen lehet tálalni, de íme néhány tipp:

    • Aki húsimádó, pirított bacont, szeletelt, sült tarját tehet rá.
    • Zsemlekockákkal vagy croutonnal is kiváló.
    • Leheletnyi tejföllel a kevésbé intenzív ízekért.
    • Oliva olajjal megkent, enyhén rozmaringos (vagy sajtos), pirított baguette szeleteket is az asztalra tehetünk mellé.

    Összesen kb.: 1200 Ft
    1 főre: 200 Ft

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek