Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej kelkáposzta
    • 4 db krumpli
    • 10-15 dkg gomba (elhagyható)
    • 1 csomag füstölt, vagy natúr virsli
    • bors
    • ételízesítő
    • őrölt köménymag

    Habaráshoz:

    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt

    Elkészítése:

    A káposztát legyaluljuk, vagy vékony csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk.

    Egy fazékba beletesszük a káposztát, a krumplit és a gombát. Felöntjük annyi vízzel, hogy kényelmesen ellepje. Sóval, borssal, köménnyel és ételízesítővel ízesítjük és felforraljuk. Amikor már minden puha, hozzáadjuk a felkarikázott virslit.

    A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük. Merünk hozzá a levesből egy keveset (hőkiegyenlítés), ezzel is kikeverjük, majd a leveshez adva behabarjuk.

    Egyszerű és nagyon finom leves!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek