Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyakrémleves kolbászchipsszel recept

Burgonyakrémleves kolbászchipsszel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 evőkanál vaj
    • 1,5 kg burgonya
    • 5 dl tejszín
    • 1,5 liter víz
    • só, bors

    Chips:

    • 20 dkg kolbász (vékonyra szeletelve)
    • olaj

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk.

    Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kolbászszeleteket, kiszedjük és félretesszük.

    Egy nagy lábasban vajat hevítünk és kis lángon üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük kb 1,5 l vízzel és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő.

    Sózzuk, borsozzuk, majd ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még 1-2 dl vizet és együtt főzzük még rövid ideig.

    Botmixerrel pürésítjük és a kolbászchipsszel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek