Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pupusa recept

Pupusa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók (6 db-hoz):

    • 30 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk só
    • 0,5 dl olíva olaj
    • 1-1,5 dl víz

    Töltelék

    • 2 ek tejföl vagy krémsajt (ha tejföl, akkor mehet bele reszelt sajt is)
    • sonka vagy picit lepirított szalonna
    • (esetleg mindkettő)
    • 1 kápia paprika
    • 1 lila hagyma
    • fokhagyma (opcionális)
    • bors
    • fokhagyma
    • só (a szalonna és a krémsajt sós, így előbb kóstoljuk meg!)

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk, és mindent összekeverünk. Ha van késes aprítónk, csak dobáljunk bele mindent, elvégzi helyettünk a munkát. A tésztát ezután 6 egyenlő részre osztjuk.

    Mindegyiket lisztezett munkafelületen kör alakúra nyújtjuk. A közepére egy kis tölteléket helyezünk, majd a tésztát összecsippentjük. Plusz még jól be is gyűrögetjük, hogy a töltelék tuti ne folyjon ki! Ilyen lesz, mivel nem vagyok profi pupusa gyártó.

    Ezután nincs más dolgotok, mint hogy fogtok egy serpenyőt, és olaj nélkül (!!!) megsütitek mindkét oldalukat. Itt szeretném megjegyezni, hogy ha nem szeretnétek nyersen enni, akkor lassú tűzön süssétek. A legtöbb blogon 3 percet ír oldalanként, én inkább hagytam időt nekik, és így tökéletesen átsült mindenhol, sőőőőőt csipesz segítségével az oldalukra is állítottam, így ott is megsütöttem.

    De tehetitek sütőbe is, 200 fokon szerintem szuperül meg fog sülni ott is, csak nem lesz ilyen szép foltos a külseje. Ha a serpenyőben véletlenül kifolyna, akkor a következő adag berakása előtt töröljük ki, hogy ne égjen le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek