Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseh krémes recept

Cseh krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Lapokhoz:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg cukor
    • 1 tojás
    • 2,5 dl tej
    • 2 evőkanál méz
    • 5 dkg margarin
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

    Psikótához:

    • 8 tojás
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • csipet só

    Krémhez:

    • 8 dl tej
    • 2 tojás
    • 15 dkg cukor
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 vérnarancs aroma

    Tetejére:

    • 1 tábla olvasztott tortabevonó
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    Mézes lap:

    A lisztet és a szódabikarbónát elkeverjük. A tejben elkeverjük a tojást, margarint, mézet és gőz felett összeolvasztjuk. Ha már nem forró, hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk.

    A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk 25*35 cm-es téglalappá, villával megszurkáljuk, majd egy tepsi hátulján, sütőpapíron 8-10 perc alatt megsütjük 180 fokon. Vigyázat, nem szabad túlsütni!

    Piskóta:

    A hozzávalókból a szokásos módon kikeverjük a tésztát, majd 25*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük és megsütjük a piskótát 180 fokon.

    Krém:

    A tojásokat elkeverjük a liszttel és cukorral. A tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásos masszát, majd sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és kihabosítjuk a krémet.

    A krémet elfelezzük és az egyik felébe a kakaóport, a másikba a vérnarancs aromát keverjük.

    Összeállítás:

    Mézes lap, kakaós krém, piskóta, vérnarancsos krém és a tetejére jön a mézes lap.

    A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején. Hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek