Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Saint Tropez diéta a Hollywood-i sztárok egyik kedvence

Dátum: 2014-05-19 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 5018 /

A Saint Tropez diéta kitalálója egy francia mesterszakács és egy biokémikus. A diéta lényege, hogy egészséges ételeket fogyasszunk és a diéta ne szenvedés legyen, hanem ínycsiklandó falatokkal kényeztethessük magunkat miközben fogyunk. Nem is csoda, hogy a Hollywood-i sztárok kedvencévé vált.

A diéta a telítetlen zsírsavakban gazdag ételekre alapul. Az omega-3 zsírsavban gazdag finomságok nem csak az alakunknak de az egészségünknek is jót tesznek. A szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzéséhez is hozzájárulnak, de a rákos megbetegedések megelőzésében is segítenek. Ráadásul a bőr is szebbé válik tőlük és energikusnak is érezzük majd magunka a diéta folyamán, hiszen egészséges és finom ételeket fogyaszthatunk nap mint nap. A zsírégetés hamar beindul, mivel a táplálkozás folyamán az omega-3 és az omega-6 zsírsavak megfelelő mennyiségben kerülnek be a szervezetbe.

A diéta folyamán zöldséget, gyümölcsöt és halféléket kell leginkább fogyasztani. Olíva olaj, hüvelyes zöldségek és mogyoró, valamint más ízletes magvak is fogyaszthatóak. A telített zsírsavakban gazdag élelmiszerek, mint a vaj, vagy az állati eredetű zsírok viszont nem engedélyezettek a Saint Tropez diéta folyamán. A cukrot, a fehér lisztet is kerülni kell, de stevia, vagy kókuszcukor és más egészséges cukorpótlók alkalmazhatóak.

A Saint Tropez diéta nem tartozik a szigorú diéták közé. Számtalan finom étel közül választhatunk, így nem tör majd ránk a farkaséhség. Reggelire fogyasztható például teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítós paradicsommal és két vékony szelet sajttal. Ehetünk müzlit is amihez friss gyümölcsöket adhatunk, de akár aszalt gyümölcsökkel is ízesíthetjük. Tízóraira válasszunk nyers gyümölcsöt vagy zöldséget. Fogyaszthatunk almát, kivit, narancsot, répát, vagy zellert is. Arra kell figyelni, hogy az ebéd mindig halból álljon és valamilyen párolt, vagy nyers zöldség köretből. 15-20 dkg. hal bőségesen elegendő ebédre, főként ha vitamindús zöldbabot, sárgarépát, brokkolit, zellert, vagy más salátákat fogyasztunk mellé. Az uzsonna ugyancsak olyan legyen mint a tízórai, tehát nyers gyümölcs, vagy zöldség. Vacsorára készítsünk könnyed salátákat, öntett helyett használjunk zsírszegény joghurtot, vagy olívaolajat. A salátákat dióval, mogyoróval is ízesíthetjük, de ebbe már ne kerüljön hal, vagy sajt.

Ha a diétát betartjuk és kiiktatjuk a szárnyasokat és egyéb húsféléket, a fehér lisztből készült élelmiszereket és a kristálycukrot akkor három hét alatt akár 5 kilogrammot is fogyhatunk. A megfelelő folyadék bevitelre is figyelni kell, minimum 2 liter szénsavmentes ásványvizet meg kell inni minden nap. Ez a háromhetes diéta egyszerűen végigcsinálható, mivel választékos és finom ételeket készíthetünk.

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek