Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-kukoricapelyhes palacsinta joghurtos málnával recept

Túrós-kukoricapelyhes palacsinta joghurtos málnával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 25 dkg zsírszegény túró
    • 10 dkg teljes kiőrlésű, fehér tönkölyliszt
    • 5,5 dkg natúr kukoricapehely
    • 3 tojás
    • 3,5 dl tej
    • 8 dkg vaj
    • 5 dkg barna nádcukor
    • 1 vanília rúd kikapart belseje, vagy 1 tk vanília kivonat
    • 2 tk sütőpor
    • 1 csipet só

    A töltelékhez:

    • 1 nagy doboz (500g) natúr joghurt
    • 40 dkg málna
    • 3-4 ek méz

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a cukorral, a vajjal és a vaníliával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, majd a liszttel elkevert sütőport a tejjel felváltva keverjük hozzá. Pár percig állni hagyjuk, majd beleforgatjuk a kukoricapelyhet. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is hozzáadjuk óvatosan a masszához.

    Teflon serpenyőben egy-egy merőkanálnyi tésztát elterítünk, elsimítjuk a kanál hátával kistányérnyi méretre, majd mindkét felüket lassú tűzön megsütjük. Ha a sütéssel nem akarunk vacakolni, könnyebb sütni, ha kihagyjuk belőle a cukrot, mert úgy kevésbé tapad. Viszont megéri a fáradozást, azt garantálom! A kukoricapehely, olyan finom ízt ad ennek a palacsintának, hogy nálunk a sima palacsinta az már nem is kell. Napi rendszerességgel kell gyártanom itthon.

    Töltelék készítése:

    A joghurthoz hozzákeverjük a mézet, majd a málnát, és megtöltjük vele a palacsintákat. De ha nincs éppen semmilyen gyümölcsünk, nagyon jól illik hozzá a fahéj is, egy kevés joghurttal megöntve.

    A túrós-kukoricapelyhes palacsinta joghurtos málnával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 146 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek