Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnaöntetes panna cotta recept

Málnaöntetes panna cotta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dl habtejszín
    • 4 dl tej
    • 4 lap zselatin
    • 1 vanília rúd vagy 1 csomag bourbon vanília
    • 3-4 ek barnacukor vagy sima cukor

    Málnaöntet:

    • 30-40 dkg fagyasztott vagy friss málna
    • 1-2 ek cukor
    • 1 ek citromlé

    Elkészítése:

    A tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliát felteszem egy lábasban főni, közepes lángon.
    Amíg fel nem forr a tejes keverék, hideg vízbe áztatom a zselatin lapokat 5 percig. Ha már nyúlós állagúak, kicsavarom őket és a felforrt tejben elkeverem simára. Lekapcsolom alatta a gázt és kis formákba, bögrékbe, csészékbe töltögetem őket.

    Ha kiporcióztam, hagyom hűlni kicsit, mielőtt hűtőbe tenném őket 5-6 órára.

    A fagyasztott, illetve friss málnát egy gyorsforralóba teszem, és elkezdem főzni a cukorral és a citromlével. Ha teljesen szétfőttek, egy finom szűrőn átpasszírozom a gyümölcshúst, a magokat kidobom.

    A hideg panna cottát úgy tálalom, hogy előveszek egy kistányért, először a felmelegítem forróvízben a csészét, hogy könnyen ki lehessen belőle fordítani a krémet. Ráteszem a bögre tetejére a kistányért, majd gyors mozdulattal megfordítom. Ha ügyes vagyok, azonnal ki is csusszan a csészéből.

    Körbeöntöm a hideg málnaszósszal és gyümölcsökkel körítem.:)

    Tipp:

    Ha nincs soufflé formátok, használhattok 1dl-es bögréket is.

    A tej elég semleges ízű, így nyugodtan lehet még több cukrot tenni bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá