Málnaöntetes panna cotta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Málnaöntetes panna cotta

Hozzávalók:

  • 4 dl habtejszín
  • 4 dl tej
  • 4 lap zselatin
  • 1 vanília rúd vagy 1 csomag bourbon vanília
  • 3-4 ek barnacukor vagy sima cukor

Málnaöntet:

  • 30-40 dkg fagyasztott vagy friss málna
  • 1-2 ek cukor
  • 1 ek citromlé

Elkészítése:

A tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliát felteszem egy lábasban főni, közepes lángon.
Amíg fel nem forr a tejes keverék, hideg vízbe áztatom a zselatin lapokat 5 percig. Ha már nyúlós állagúak, kicsavarom őket és a felforrt tejben elkeverem simára. Lekapcsolom alatta a gázt és kis formákba, bögrékbe, csészékbe töltögetem őket.

Ha kiporcióztam, hagyom hűlni kicsit, mielőtt hűtőbe tenném őket 5-6 órára.

A fagyasztott, illetve friss málnát egy gyorsforralóba teszem, és elkezdem főzni a cukorral és a citromlével. Ha teljesen szétfőttek, egy finom szűrőn átpasszírozom a gyümölcshúst, a magokat kidobom.

A hideg panna cottát úgy tálalom, hogy előveszek egy kistányért, először a felmelegítem forróvízben a csészét, hogy könnyen ki lehessen belőle fordítani a krémet. Ráteszem a bögre tetejére a kistányért, majd gyors mozdulattal megfordítom. Ha ügyes vagyok, azonnal ki is csusszan a csészéből.

Körbeöntöm a hideg málnaszósszal és gyümölcsökkel körítem.:)

Tipp:

Ha nincs soufflé formátok, használhattok 1dl-es bögréket is.

A tej elég semleges ízű, így nyugodtan lehet még több cukrot tenni bele.