Hozzávalók:
Málnaöntet:
Elkészítése:
A tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliát felteszem egy lábasban főni, közepes lángon.
Amíg fel nem forr a tejes keverék, hideg vízbe áztatom a zselatin lapokat 5 percig. Ha már nyúlós állagúak, kicsavarom őket és a felforrt tejben elkeverem simára. Lekapcsolom alatta a gázt és kis formákba, bögrékbe, csészékbe töltögetem őket.
Ha kiporcióztam, hagyom hűlni kicsit, mielőtt hűtőbe tenném őket 5-6 órára.
A fagyasztott, illetve friss málnát egy gyorsforralóba teszem, és elkezdem főzni a cukorral és a citromlével. Ha teljesen szétfőttek, egy finom szűrőn átpasszírozom a gyümölcshúst, a magokat kidobom.
A hideg panna cottát úgy tálalom, hogy előveszek egy kistányért, először a felmelegítem forróvízben a csészét, hogy könnyen ki lehessen belőle fordítani a krémet. Ráteszem a bögre tetejére a kistányért, majd gyors mozdulattal megfordítom. Ha ügyes vagyok, azonnal ki is csusszan a csészéből.
Körbeöntöm a hideg málnaszósszal és gyümölcsökkel körítem.:)
Ha nincs soufflé formátok, használhattok 1dl-es bögréket is.
A tej elég semleges ízű, így nyugodtan lehet még több cukrot tenni bele.