Gesztenyés-joghurtos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg háztartási keksz
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- porcukor
- 2 nagy doboz gyümölcsös joghurt
- 2 kis doboz natúr joghurt
- 1 csomag étkezési zselatin
- fél l tejszínhab
- 1 tábla étcsokoládé
- 12,5 dkg margarin
- tej
Elkészítése:
Először megcsináljuk a joghurtos részt,a 2 gyümölcs joghurtot és a 2 db natúr joghurtot egy edénybe öntjük, felrakjuk a gázra,ízlés szerint rakunk bele porcukrot és belekeverjük az étkezési zselatint. Ha a zselatin feloldódott elzárjuk a gázt,hagyjuk kihűlni kicsit.A gesztenyemasszát egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a margarint és ha nem cukrozott a gesztenyemassza akkor ízlés szerint adjunk hozzá porcukrot majd, robotgéppel keverjük el alaposan,közben adjunk hozzá egy kis tejet (kb fél dl), hogy krémes állagú legyen a massza. Az étcsokit lereszeljük,a tejszínhabot felverjük. Egy tortaforma alját kirakjuk háztartási keksszel,rákenjünk a gesztenyemasszát,aztán ismét rakunk háztartási kekszet, majd a csokireszelék felét rászórjuk,utána még langyosan ráöntjük a joghurtot,majd dermedésig hűtőbe tesszük. Nekem a csoki fel szokott olvadni ha langyosan öntöm rá a joghurtot ezért is langyosan teszem és szerintem szép úgy.Ha megdermedt a joghurt rákenem a tejszínhabot a tetejére,de hagyok a díszítéshez is belőle. A tejszínhabra rászórom a csokireszelék másik felét és utána tejszínhabbal díszítem.
Nem olcsó,de nagyon finom!Én Valentin napra csináltam,de bármikor meg lehet csinálni!
Tipp:
Nem olcsó,de nagyon finom!Én Valentin napra csináltam,de bármikor meg lehet csinálni!