Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyelv olajbogyóval Nijinsky Vaszlav módra recept

Nyelv olajbogyóval Nijinsky Vaszlav módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg marhanyelv
    • 1 tasak paprikával töltött olajbogyó
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg vaj
    • 1 tk liszt
    • só, frissen őrölt bors
    • 3 dl a nyelv főzőlevéből

    Elkészítése:

    A nyelvet vöröshagymával, fokhagymával, borssal, sóval egy nagy fazék vízben puhára főzöm.

    Amikor megpuhult, hideg vízzel alaposan leöblítem, így könnyű lesz leszedni a bőrét.

    Miután meghámoztam, nem túl apró kockákra vágom. A léből 3 dl-t félreteszek.

    Vajon megpirítom a petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát, majd rádobom az apróra vágott olajbogyót (én zöldből készítettem paprikával töltöttel), majd egy kicsit később a nyelvet és megszórom a liszttel, majd fűszerezem. Pár percig kavargatom, majd felöntöm kb 2-3 dl főzőlével.

    Ezután kis lángon addig főzöm, amíg a lé nagy része el nem párolog és csak egy kis mártásszerű szaft marad. Tortiglioni durumtésztával kínáltam.

    Tipp:

    Amilyen egyszerű étel, annyira finom. Ha előre megfőzzük a marhanyelvet ízletes lében, akkor akár kétféle főfogást tálalhatunk, ahogy én is tettem!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá