Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamell Gellért módra recept

Pulykamell Gellért módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg pulykamellfilé
    • 8 dkg liszt
    • 6 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg gomba (konzerv is lehet)
    • 10 dkg pulykasonka
    • 20 dkg főtt zöldborsó (konzerv is lehet)
    • bors
    • fél csokor petrezselyemzöld
    • 2,5 dl tej
    • 8-10 szelet sajt

    Elkészítése:

    A pulykamellet 8 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk és megsózzuk. Utána lisztbe forgatjuk és kevés felforrósított olajon, egy nagy serpenyőben szép pirosra sütjük mindkét oldalát, majd egy tepsibe egymás mellé rakjuk a kész szeleteket.

    A maradék lisztet félretesszük, mert még szükség lesz rá.

    Amíg a husik sülnek, előkészítjük a ragu hozzávalóit. A hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felcsíkozzuk vagy lecsöpögtetünk egy gombakonzervet. A sonkát felkockázzuk, a borsót megfőzzük és lecsöpögtetjük vagy lecsöpögtetünk egy borsókonzervet.

    Ha a husik megsültek, a sütésnél visszamaradt olajra rátesszük a hagymát és pár perc alatt megfuttatjuk, majd rátesszük a sonkát és a gombát és még néhány percig pirítjuk. Utána a puha borsót is hozzákeverjük és megborsozzuk. A maradék, 1-2 evőkanál liszttel meghintjük, épp csak egy percig kevergetve pirítjuk, majd ráöntjük a tejet. 1-2 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik. Végül belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.

    Ezt a ragut vagy masszát a pulykamell szeletekre kanalazzuk és 1-1 szelet sajtot ráfektetünk. Forró sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad, esetleg kicsit megpirul.

    Rizzsel, párolt bébirépával vagy krumplipürével tálaljuk.

    Tipp:

    Ahogy a képen is látszik, egy nagy tepsi megtelik vele. A mennyiségek természetesen felezhetőek :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá