Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamell koszorú recept

Pulykamell koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulykamell
    • ízlés szerint só és bors(kb. 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál bors)
    • 20 dkg édesburgonya
    • 30 dkg kelbimbó
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál vaj
    • 10 dkg bacon
    • egy evőkanál méz
    • egy citrom leve
    • 1 evőkanál mustár
    • egy kevés őrölt chili (kb fél kávéskanál)

    Elkészítése:

    A pulykamellet kockákra vágtam, fűszereztem sóval és borssal. Picit hagytam állni.

    Addig az édesburgonyát kisebb darabokra vágtam és feltettem főni sóval és borssal.

    A kelbimbókat megpucoltam és fokhagymás-vajas vízben feltettem főni. Kicsi sót és borsot szórtam még bele.

    A kockára vágott bacont megpirítottam, kiszedtem a serpenyőből, majd a kisült szalonna zsírján lesütöttem a pulykamell kockákat.

    Az öntethez a mézet, a friss citromlevet, mustárt, sót, borsot és őrölt chilit összekeverem, majd picit állni hagytam a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    Amikor megfőttek/ megpárolódtak a zöldségek, leöntöm róla a vizet.

    Egy tányérra helyeztem kör alakban a rukkolát, meglocsoltam egy kevés öntettel, elosztottam rajta a főtt kelbimbót, édesburgonyát és a sült pulykamell kockákat, majd megszórtam a sült baconnel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá