Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás pulykamell recept

Gombás pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamell filé
    • 2 ü csiperkegomba (1 üveg 280 g-os)
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só (ízlés szerint)
    • 2 tk ételízesítő
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • tárkony (ízlés szerint)
    • kb 2,5 dl főzőtejszín
    • 1 ek étolaj
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A pulykamellet ízlés szerint csíkozzuk fel. A gombát tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra.

    Egy wokba vaagy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felcsíkozott pulykamellet és süssük kifehéredésig, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

    Ezután a zsiradékhoz adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, pár pillanat múlva pedig az alaposan lecsepegtetett gombát is.

    Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal és az ételízesítővel, majd tegyük vissza az elősütött pulykamellet és öntsük fel a tejszínnel.

    Keverjük alaposan össze, majd közben többször megkeverve, főzzük kb 10 percig, hogy a hús kellően átfőjön és a szaftja kissé besűrűsödjön. Ezután zárjuk el a gázt, fedjük le az edényt és tálalásig tartsuk melegen.

    Közben készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

    Tipp:

    Ízlés szerint kínálhatunk mellé pl. salátát, házi savanyúságot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá