Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-pórés pulykamell recept

Gombás-pórés pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamell
    • 1 szál póréhagyma (kisebb)
    • 1 konzerv szeletelt gomba
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 nagyobb csipet szerecsendió
    • 2 ek kukoricaliszt
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A pulykamellet vékonyan szeleteljük fel, enyhén sózzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd forgassuk meg a kukoricalisztbne.

    A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a gombát öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat egy evőkanál olajjal, majd tegyük bele a felszeletelt pulykamellet és pár perc alatt mindkét oldalát süssük világos zsemleszínűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékhoz adjunk hozzá egy evőkanál olajat, majd tegyük bele a vékonyan felszeletelt póréhagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, majd addig pároljuk, míg összeesik.

    Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, pároljuk pár percig, majd öntsük fel a tejszínnel.

    Pár perc után tegyük bele az elősütött pulykamellet, forgassuk alaposan össze, majd főzzük még pár percig.

    Közben készítsünk ízlés szerint köretet a hús mellé. Én petrezselymes rizst készítettem.

    Tipp:

    Tálaláskor szedjük tányérra a gombás-pórés pulykamellet, majd kanalazzuk mellé az ízlés szerint készített köretet, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet kenyérrel is tálalhatjuk, a szaftját pedig kitunkolhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá