Gombás-pórés pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 1 szál póréhagyma (kisebb)
  • 1 konzerv szeletelt gomba
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 nagyobb csipet szerecsendió
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A pulykamellet vékonyan szeleteljük fel, enyhén sózzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd forgassuk meg a kukoricalisztbne.

A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a gombát öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat egy evőkanál olajjal, majd tegyük bele a felszeletelt pulykamellet és pár perc alatt mindkét oldalát süssük világos zsemleszínűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjunk hozzá egy evőkanál olajat, majd tegyük bele a vékonyan felszeletelt póréhagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, majd addig pároljuk, míg összeesik.

Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, pároljuk pár percig, majd öntsük fel a tejszínnel.

Pár perc után tegyük bele az elősütött pulykamellet, forgassuk alaposan össze, majd főzzük még pár percig.

Közben készítsünk ízlés szerint köretet a hús mellé. Én petrezselymes rizst készítettem.

Tipp:

Tálaláskor szedjük tányérra a gombás-pórés pulykamellet, majd kanalazzuk mellé az ízlés szerint készített köretet, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet kenyérrel is tálalhatjuk, a szaftját pedig kitunkolhatjuk.