Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos-gombás pulykamell recept

Baconos-gombás pulykamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet pulykamell
    • 125 g kockázott bacon
    • 100 g cheddar
    • 250 g csiperke gomba
    • 1 szál póréhagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • fél csokor petrezselyemzöld
    • 100 g finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g zsemlemorzsa
    • 1 l étolaj

    Elkészítése:

    A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Miután ezzel megvagyunk hideg helyen hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.

    A vékonyra felkarikázott hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockázott bacont és a negyedekre vágott gombát. Fedő alatt megpároljuk. Miután megpuhult a gomba, levesszük a fedöt, őrölt feketeborssal és egy csipet kakukkfűvel ízesítjük (só nem kell hozzá, mivel a bacon elég sós) és zsírjára sütjük.

    Miután elkészült megszórjuk aprított petrezselyemmel és a reszelt sajttal.

    4 gombócot formálunk a gombás masszából és egyenként a pulykamellre kenjük egyenletesen, majd felgönyöljük és lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

    Forró olajba tesszük és fedő alatt lassú tűzön, oldalanként 4-4 percig sütjük. Utàna fedő nélkül, nagyobb lángon még kb 4-4 percig oldalanként!

    Ha kivettük a húsokat, lecsepegtetjük, hagyjuk kicsit pihenni és félbevágva tálaljuk!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá