Baconos-gombás pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- 125 g kockázott bacon
- 100 g cheddar
- 250 g csiperke gomba
- 1 szál póréhagyma
- só, bors ízlés szerint
- fél csokor petrezselyemzöld
- 100 g finomliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 l étolaj
Elkészítése:
A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Miután ezzel megvagyunk hideg helyen hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A vékonyra felkarikázott hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockázott bacont és a negyedekre vágott gombát. Fedő alatt megpároljuk. Miután megpuhult a gomba, levesszük a fedöt, őrölt feketeborssal és egy csipet kakukkfűvel ízesítjük (só nem kell hozzá, mivel a bacon elég sós) és zsírjára sütjük.
Miután elkészült megszórjuk aprított petrezselyemmel és a reszelt sajttal.
4 gombócot formálunk a gombás masszából és egyenként a pulykamellre kenjük egyenletesen, majd felgönyöljük és lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajba tesszük és fedő alatt lassú tűzön, oldalanként 4-4 percig sütjük. Utàna fedő nélkül, nagyobb lángon még kb 4-4 percig oldalanként!
Ha kivettük a húsokat, lecsepegtetjük, hagyjuk kicsit pihenni és félbevágva tálaljuk!
Jó étvágyat!