Baconos-gombás pulykamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 125 g kockázott bacon
  • 100 g cheddar
  • 250 g csiperke gomba
  • 1 szál póréhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 100 g finomliszt
  • 3 tojás
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 l étolaj

Elkészítése:

A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Miután ezzel megvagyunk hideg helyen hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.

A vékonyra felkarikázott hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockázott bacont és a negyedekre vágott gombát. Fedő alatt megpároljuk. Miután megpuhult a gomba, levesszük a fedöt, őrölt feketeborssal és egy csipet kakukkfűvel ízesítjük (só nem kell hozzá, mivel a bacon elég sós) és zsírjára sütjük.

Miután elkészült megszórjuk aprított petrezselyemmel és a reszelt sajttal.

4 gombócot formálunk a gombás masszából és egyenként a pulykamellre kenjük egyenletesen, majd felgönyöljük és lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajba tesszük és fedő alatt lassú tűzön, oldalanként 4-4 percig sütjük. Utàna fedő nélkül, nagyobb lángon még kb 4-4 percig oldalanként!

Ha kivettük a húsokat, lecsepegtetjük, hagyjuk kicsit pihenni és félbevágva tálaljuk!

Jó étvágyat!