Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos-gombás pulykamell recept

Baconos-gombás pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg pulykamell
    • 10 dkg bacon
    • 1 üveg csiperke gomba (konzerv)
    • 1 szál póréhagyma
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 kk majoránna
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A pulykamellet és a bacont vágjuk fel csíkokra. A póréhagymát vékonyan karikázzuk fel, a gombát öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

    Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a felcsíkozott bacont, süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felcsíkozott pulykamellet, süssük pár percig hogy szép színt kapjon, majd szedjük ki, és tegyük félre.

    Ezután a visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vékonyra karikázott póréhagymát, süssük pár percig, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett gombát és süssük tovább szintén pár percig.

    Ezután adjuk hozzá a félretett bacon, és a pulykamellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd öntsük fel a tejszínnel és addig főzzük, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.

    Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst főztem, de jól illik hozzá pl a bulgur és a barna rizs is.

    Tipp:

    Tálaláskor tegyünk a tányérra a köretből, majd kanalazzuk mellé a baconos-gombás pulykamellet és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá