Baconos-gombás pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamell
  • 10 dkg bacon
  • 1 üveg csiperke gomba (konzerv)
  • 1 szál póréhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk majoránna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A pulykamellet és a bacont vágjuk fel csíkokra. A póréhagymát vékonyan karikázzuk fel, a gombát öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a felcsíkozott bacont, süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felcsíkozott pulykamellet, süssük pár percig hogy szép színt kapjon, majd szedjük ki, és tegyük félre.

Ezután a visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vékonyra karikázott póréhagymát, süssük pár percig, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett gombát és süssük tovább szintén pár percig.

Ezután adjuk hozzá a félretett bacon, és a pulykamellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd öntsük fel a tejszínnel és addig főzzük, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.

Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst főztem, de jól illik hozzá pl a bulgur és a barna rizs is.

Tipp:

Tálaláskor tegyünk a tányérra a köretből, majd kanalazzuk mellé a baconos-gombás pulykamellet és úgy kínáljuk.