Pulykamell koszorú

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulykamell koszorú

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell
  • ízlés szerint só és bors(kb. 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál bors)
  • 20 dkg édesburgonya
  • 30 dkg kelbimbó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg bacon
  • egy evőkanál méz
  • egy citrom leve
  • 1 evőkanál mustár
  • egy kevés őrölt chili (kb fél kávéskanál)

Elkészítése:

A pulykamellet kockákra vágtam, fűszereztem sóval és borssal. Picit hagytam állni.

Addig az édesburgonyát kisebb darabokra vágtam és feltettem főni sóval és borssal.

A kelbimbókat megpucoltam és fokhagymás-vajas vízben feltettem főni. Kicsi sót és borsot szórtam még bele.

A kockára vágott bacont megpirítottam, kiszedtem a serpenyőből, majd a kisült szalonna zsírján lesütöttem a pulykamell kockákat.

Az öntethez a mézet, a friss citromlevet, mustárt, sót, borsot és őrölt chilit összekeverem, majd picit állni hagytam a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Amikor megfőttek/ megpárolódtak a zöldségek, leöntöm róla a vizet.

Egy tányérra helyeztem kör alakban a rukkolát, meglocsoltam egy kevés öntettel, elosztottam rajta a főtt kelbimbót, édesburgonyát és a sült pulykamell kockákat, majd megszórtam a sült baconnel.