Pulykamell Gellért módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 8 dkg liszt
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba (konzerv is lehet)
  • 10 dkg pulykasonka
  • 20 dkg főtt zöldborsó (konzerv is lehet)
  • bors
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 2,5 dl tej
  • 8-10 szelet sajt

Elkészítése:

A pulykamellet 8 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk és megsózzuk. Utána lisztbe forgatjuk és kevés felforrósított olajon, egy nagy serpenyőben szép pirosra sütjük mindkét oldalát, majd egy tepsibe egymás mellé rakjuk a kész szeleteket.

A maradék lisztet félretesszük, mert még szükség lesz rá.

Amíg a husik sülnek, előkészítjük a ragu hozzávalóit. A hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felcsíkozzuk vagy lecsöpögtetünk egy gombakonzervet. A sonkát felkockázzuk, a borsót megfőzzük és lecsöpögtetjük vagy lecsöpögtetünk egy borsókonzervet.

Ha a husik megsültek, a sütésnél visszamaradt olajra rátesszük a hagymát és pár perc alatt megfuttatjuk, majd rátesszük a sonkát és a gombát és még néhány percig pirítjuk. Utána a puha borsót is hozzákeverjük és megborsozzuk. A maradék, 1-2 evőkanál liszttel meghintjük, épp csak egy percig kevergetve pirítjuk, majd ráöntjük a tejet. 1-2 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik. Végül belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.

Ezt a ragut vagy masszát a pulykamell szeletekre kanalazzuk és 1-1 szelet sajtot ráfektetünk. Forró sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad, esetleg kicsit megpirul.

Rizzsel, párolt bébirépával vagy krumplipürével tálaljuk.

Tipp:

Ahogy a képen is látszik, egy nagy tepsi megtelik vele. A mennyiségek természetesen felezhetőek :)