Hozzávalók:
Elkészítése:
A nyelvet vöröshagymával, fokhagymával, borssal, sóval egy nagy fazék vízben puhára főzöm.
Amikor megpuhult, hideg vízzel alaposan leöblítem, így könnyű lesz leszedni a bőrét.
Miután meghámoztam, nem túl apró kockákra vágom. A léből 3 dl-t félreteszek.
Vajon megpirítom a petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát, majd rádobom az apróra vágott olajbogyót (én zöldből készítettem paprikával töltöttel), majd egy kicsit később a nyelvet és megszórom a liszttel, majd fűszerezem. Pár percig kavargatom, majd felöntöm kb 2-3 dl főzőlével.
Ezután kis lángon addig főzöm, amíg a lé nagy része el nem párolog és csak egy kis mártásszerű szaft marad. Tortiglioni durumtésztával kínáltam.
Amilyen egyszerű étel, annyira finom. Ha előre megfőzzük a marhanyelvet ízletes lében, akkor akár kétféle főfogást tálalhatunk, ahogy én is tettem!