Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cigánypecsenye rósejbnivel recept

Cigánypecsenye rósejbnivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg karaj csont nélkül
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 5 ek étolaj
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 kk őrölt bors
    • 2 ek finomliszt

    Rósejbnihez:

    • 1 kg burgonya
    • 2 dl olaj a kisütéshez

    Elkészítése:

    A húst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózom és hűtőbe teszem.

    A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek olajban.

    A húst finomlisztbe forgatom, és a maradék felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.

    A rósejbnihez a krumplit meghámozom, 3-4 mm vastag szeletekre vágom, és kevés forró olajban aranybarnára sütöm.

    Tálaláskor a húst megkenem az olajos fokhagymapéppel, ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával, és mellé halmozom a sült krumplit.

    Savanyúságot, salátát kínálok mellé.

    Tipp:

    A rosejbni gyerekkorom sült krumplija, még a hasábburgonya előtti időkből.

    A cigánypecsenye rósejbnivel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 151 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá