Cigánypecsenye rósejbnivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg karaj csont nélkül
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 ek étolaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 ek finomliszt

Rósejbnihez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl olaj a kisütéshez

Elkészítése:

A húst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózom és hűtőbe teszem.

A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek olajban.

A húst finomlisztbe forgatom, és a maradék felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.

A rósejbnihez a krumplit meghámozom, 3-4 mm vastag szeletekre vágom, és kevés forró olajban aranybarnára sütöm.

Tálaláskor a húst megkenem az olajos fokhagymapéppel, ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával, és mellé halmozom a sült krumplit.

Savanyúságot, salátát kínálok mellé.

Tipp:

A rosejbni gyerekkorom sült krumplija, még a hasábburgonya előtti időkből.