Hozzávalók:
Rósejbnihez:
Elkészítése:
A húst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózom és hűtőbe teszem.
A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek olajban.
A húst finomlisztbe forgatom, és a maradék felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.
A rósejbnihez a krumplit meghámozom, 3-4 mm vastag szeletekre vágom, és kevés forró olajban aranybarnára sütöm.
Tálaláskor a húst megkenem az olajos fokhagymapéppel, ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával, és mellé halmozom a sült krumplit.
Savanyúságot, salátát kínálok mellé.
A rosejbni gyerekkorom sült krumplija, még a hasábburgonya előtti időkből.