Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szecsuáni csirke recept

Szecsuáni csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkecombfilé
    • 150 ml szójaszósz
    • 1 dl sherry/fehérborecet (vagy Shao Hsing bor)
    • 1 kávéskanál szecsuáni bors
    • 1 hagyma
    • 1 csilipaprika
    • 3 szál újhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 csipet őrölt gyömbér
    • 2 evőkanál mogyoróolaj
    • 1 kanál kukoricakeményítő

    Elkészítése:

    A csirkecombfilét kockákra szeljük, majd a szójaszósz, a sherry(vagy bor/borecet), szecsuáni bors és gyömbér keverékébe áztatjuk fél órára.

    Egy wokban füstölésig hevítünk 1 evőkanálnyi mogyoróolajat, és közben a csirkét leszűrjük, majd a forró olajba dobjuk, és 2-3 perc alatt magas hőmérsékleten körbe pirítjuk a húst.

    Vegyük ki a húst a wokból, majd a visszamaradt zsiradékot hevítsük megint fel egy kanál mogyoróolajjal, és adjuk hozzá a négyzetekre szelt hagymát és csilipaprikát, és a centi vastagságú karikákra szelt újhagymát és pirítsuk 1-2 percig.

    Adjuk a zöldségekhez a csirkét, és pirítsuk össze, majd öntsük fel a csirkéről leszűrt szójaszósz-sherry keverékkel.

    Főzzük készre a csirkét (nagyjából 2-3 perc forralással).

    1 evőkanál kukoricakeményítőt keverjünk ki simára hideg vízzel, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük a csirkéhez, forraljuk át egyszer, és már tálalhatjuk is.

    Tipp:

    – Érdemes a csirkét, és a zöldségeket azonos nagyságú négyzetekre, szelni esztétikai okokból, de aki nem szeretne nagy hagyma falatokra ráharapni, ők nyugodtan szeljék kisebbre: ízbéli különbség alig akad.

    – A kukoricakeményítőt mindig hideg vízben keverjük ki, mielőtt hozzáadnánk az ételhez. A legkönnyebb ha ezt kézzel végezzük el, mivel a kézhő segít feloldani a kukoricakeményítőt a vízben.

    – Tökéletes köret a szecsuáni csirkéhez egy tojásos rizs, vagy egy rizstészta.

    – A receptben nem szerepel só, mivel a szójaszósz magában már elég sósságot ad az ételnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá