Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos csirkecomb recept

Őszibarackos csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkecomb
    • 1 evőkanál grillcsirke fűszerkeverék
    • 4 evőkanál olaj
    • 40 dkg őszibarackbefőtt
    • 1,5 evőkanál vaj
    • 1 evőkanál méz
    • 1 citrom leve és héja
    • 2 tasak gyors rizs

    Elkészítése:

    A csirkecombokat a fűszerkeverékkel fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A combokat tepsibe tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál olajjal, kevés vizet öntünk alá és sütőben 30-35 percig sütjük.
    Közben saját levével locsolgatjuk. Az elején alufóliával lefedjük, hogy megpuhuljon a hús.

    A barackokat lecsepegtetjük, húsukat cikkekre vágjuk. Megolvasztjuk a vajat a mézzel, rátesszük a barackokat és 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet és összeforgatjuk.

    A rizst a csomagoláson előirtak szerint megfőzzük, lecsepegtetjük és a maradék olajon megforgatjuk, hogy pergős legyen.

    A sütési idő lejárta előtt leszedjűk az alufóliát, a hús mellé szedjük a barackokat és addig sütjük míg ropógós piros, nem lesz a csirke.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá