Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsós csirkecomb recept

Borsós csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek zsír vagy olaj
    • 800-1000 g csirkecomb
    • só, bors, pirospaprika
    • ételízesítő
    • fokhagymapor
    • 1/2 zacskó mirelit borsó (kb 20-25 dkg)
    • 1-2 ek liszt és egy pici tej a habaráshoz

    Elkészítése:

    A megtisztított hagymát apróra vágva kevés zsiradékon vagy olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a csirkecombokat és a pirospaprikát, fokhagymaport (vagy 1-2 gerezd fokhagymát) és felöntjük kevés vízzel.

    Ezután megszórjuk a borssal, ételízesítővel és amikor a hús már majdnem kész, akkor jöhet bele a zöldborsó vagy zöldségek és készre főzzük.

    A végén kiveszünk belőle egy kevés levet, adunk hozzá egy pici tejet és a lisztet, amiből habarást készítünk. Ezzel a habarással felöntjük az ételt és még pár percig forraljuk.

    Kifőtt téaztával vagy más, ízlésünknek megfelelő körettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá