Borsós csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír vagy olaj
  • 800-1000 g csirkecomb
  • só, bors, pirospaprika
  • ételízesítő
  • fokhagymapor
  • 1/2 zacskó mirelit borsó (kb 20-25 dkg)
  • 1-2 ek liszt és egy pici tej a habaráshoz

Elkészítése:

A megtisztított hagymát apróra vágva kevés zsiradékon vagy olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a csirkecombokat és a pirospaprikát, fokhagymaport (vagy 1-2 gerezd fokhagymát) és felöntjük kevés vízzel.

Ezután megszórjuk a borssal, ételízesítővel és amikor a hús már majdnem kész, akkor jöhet bele a zöldborsó vagy zöldségek és készre főzzük.

A végén kiveszünk belőle egy kevés levet, adunk hozzá egy pici tejet és a lisztet, amiből habarást készítünk. Ezzel a habarással felöntjük az ételt és még pár percig forraljuk.

Kifőtt téaztával vagy más, ízlésünknek megfelelő körettel tálaljuk.