Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 hagyományos főzelék, amit mindenki imád!

Dátum: 2017-04-19 / Írta: Budai István / Látták: 26934 /

Főzelékek nélkül nincs magyar konyha! Összegyűjtöttünk hát 10 szuper receptet, amit megéri megfőzni még tavasszal!

  • 1 . Paradicsomos káposzta

    paradicsomos

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb fejes káposzta
    2. 1 nagyobb vöröshagyma
    3. 1 üveg sűrített paradicsom
    4. 3 ek liszt
    5. 2 ek olaj
    6. 1 tk pirospaprika
    7. cukor (v. édesítőszer)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Tökfőzelék

    tokfozelek

    Hozzávalók:

    1. 1 kg gyalult tök, lehet fagyasztott is
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 4 ek sertés zsír
    4. 2 ek finomliszt
    5. 1 kávéskanál pirospaprika
    6. 2 dl tej
    7. 1 pohár tejföl
    8. almaecet 6%-os
    9. kapor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Pikáns krumplifőzelék

    pikanskrumpli

    Hozzávalók:

    1. 1 kg burgonya
    2. 3-4 babérlevél
    3. 1-2 ek almaecet (6%-os)
    4. 1-2 ek cukor
    5. ízlés szerint só
    6. 1 tk majoránna
    7. 3 ek zsír, vagy olaj
    8. 1 vöröshagyma
    9. 3 ek finomliszt
    10. 1 kk pirospaprika
    11. 2 dl tejföl
    12. mustár (elhagyható)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Tavaszi finomfőzelék

    tavaszi

    Hozzávalók:

    1. 1 közepes zsenge karalábé
    2. 1 közepes krumpli
    3. 3 sárgarépa
    4. fél üveg, vagy 20 dkg friss zöldborsó
    5. 2 púpos ek liszt
    6. bors
    7. ételízesítő
    8. kb. 5-6 dl tej
    9. kevés apróra vágott petrezselyem
    10. kevés újhagyma, vagy medvehagyma

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Tejfölös zöldbabfőzelék húsroláddal

    zoldbab

    Hozzávalók:

    1. 0,5 kg zöldbab
    2. 2 dl tejföl
    3. 0,5 fej vöröshagyma
    4. 2 ek liszt
    5. 50 dkg darált hús
    6. 2 gerezd fokhagyma
    7. 1 tojás
    8. bors
    9. szerecsendió
    10. 1 csomag zöldhagyma
    11. zsemlemorzsa

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Kapros kelkáposzta főzelék

    kelkaposzta

    Hozzávalók:

    1. 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
    2. 1 ek olaj
    3. 1 ek rozsliszt
    4. 2 közepes nagyságú krumpli
    5. 1 mk őrölt köménymag
    6. 1 nagy csokor friss kapor
    7. 2 gerezd fokhagyma
    8. 1 tk édes nemes pirospaprika
    9. tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Tört paszuly

    paszuly

    Hozzávalók :

    1. kb fél kg száraz fehér bab (paszuly)
    2. 2 db babérlevél
    3. 1 gerezd fokhagyma
    4. egy fej vöröshagyma, fél szél póréhagyma
    5. egy tk házi ételízesítő
    6. 1 sárgarépa
    7. 2 ek olaj
    8. 1 tk fűszerpaprika
    9. néhány karika paprikás kolbász

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Tavaszi karalábé főzelék

    karalabe

    Hozzávalók:

    1. 2 zsenge karalábé
    2. 20 dkg csirkemellfilé
    3. 8-10 szál medvehagyma
    4. 1 ek apróra vágott póréhagyma
    5. 1-2 koktél paradicsom
    6. néhány szelet tv paprika
    7. petrezselyemzöld
    8. csombor ( borsikafű)
    9. diónyi vaj
    10. 1 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Kapros vajbabfőzelék

    kapros

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg friss zsenge vajbab
    2. 1 nagy csokor kapor
    3. 1 ek lm vaj
    4. 1 pohár (150g) lm tejföl
    5. 2 ek kukorica keményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva
    6. Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Répafőzelék

    repafozelek

    Hozzávalók:

    1. ½ kg sárgarépa
    2. 1 ek margarin
    3. 1-2 ek liszt
    4. kb 4-5 dl tej
    5. 2 ek cukor
    6. 1 cs vaniliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá

    Ajánlott cikkek