Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Belga rakott krumpli recept

Belga rakott krumpli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



    • 1 kg krumpli
    • 30 dkg sajt
    • 10 dkg vaj

    Elkészítés:

    A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk.

    A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk.

    A sajtra megint krumpli, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

    A tetejére sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedjük be alufóliával, és forró sütőben kb 50 percig sütjük.

    Végül az alufóliát levéve kb 10 percig pirítsuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá