Belga rakott krumpli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Belga rakott krumpli
  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg sajt
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk.

A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk.

A sajtra megint krumpli, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

A tetejére sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedjük be alufóliával, és forró sütőben kb 50 percig sütjük.

Végül az alufóliát levéve kb 10 percig pirítsuk.