Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska vanília sodóval recept

Aranygaluska vanília sodóval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 330 g liszt
    • 25 g porcukor
    • 20 g friss élesztő
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 ml tej
    • 3 g só

    Kenéshez:

    • 200 g margarin

    Szóráshoz:

    • 100 g darált dió
    • 10 g cukor
    • reszelt citromhéj

    Sodóhoz:

    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot szórunk rá és hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Egy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk.

    Egy tortaformát/tepsit kikenünk margarinnal, kevés liszttel meghintjük, majd egy sor tésztakorongot lerakunk. Megkenjük jól olvasztott margarinnal. Megszórjuk a darált dió, citromhéj és cukor keverékével. Újabb sor tésztát teszünk le, amit szintén gazdagon megkenegetünk olvasztott margarinnal, és megszórjuk a darált dióval. Addig folytatjuk, amíg van tésztánk.

    Meleg helyen még fél órát pihentetjük. (Közben elkészíthetjük a sodót.)

    A megkelt tésztát 180 fokra előmelegített sütőben arany színűre sütjük. Ha kihűlt, a sodóval kínáljuk.

    Sodó készítése:

    A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük.

    Tipp:

    Aki szereti az a dióhoz adhat egy kis őrölt fahéjat, nem fogja elrontani az ízét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá