Hozzávalók:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Sodóhoz:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot szórunk rá és hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Egy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk.
Egy tortaformát/tepsit kikenünk margarinnal, kevés liszttel meghintjük, majd egy sor tésztakorongot lerakunk. Megkenjük jól olvasztott margarinnal. Megszórjuk a darált dió, citromhéj és cukor keverékével. Újabb sor tésztát teszünk le, amit szintén gazdagon megkenegetünk olvasztott margarinnal, és megszórjuk a darált dióval. Addig folytatjuk, amíg van tésztánk.
Meleg helyen még fél órát pihentetjük. (Közben elkészíthetjük a sodót.)
A megkelt tésztát 180 fokra előmelegített sütőben arany színűre sütjük. Ha kihűlt, a sodóval kínáljuk.
A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük.
Aki szereti az a dióhoz adhat egy kis őrölt fahéjat, nem fogja elrontani az ízét.