Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Farakás recept

Farakás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag babapiskóta + tej és rumaroma

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 cs étcsokis pudingpor
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál kakaó
    • 5 dkg vaj vagy margarin
    • rumaroma

    Elkészítése:

    A pudingot megfőzzük a 4 dl cukros tejben, majd belekeverünk 1 evőkanál kakaót, kb 1 kávéskanál rumaromát, majd amíg meleg a vajat vagy a margarint is hozzáadjuk.

    Egy őzgerinc formát kibélelünk alufóliával, és a rumaromával elkevert tejbe hirtelen megmártjuk a babapiskótákat. Ahogy bemártottuk máris tesszük az őzgerinc formába, “kibéleljük” vele a formát.

    Amint egy sorral végeztünk, bekenjük a csokis krémmel. Ismét babapiskóta, majd krém, a legfelső sor babapiskóta legyen. Egy pár órára hűtőbe tesszük, majd egy hosszúkás tálcára borítjuk és szitálunk rá kakaót.

    Sztori: Ha valaki ügyes, a kiborítás után az őzgerinc formát még mosogatni sem kell!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá