Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banános csokitorta recept

Banános csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A kevert tésztához:

    • 125 g vaj
    • 125 g cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 4 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 g búzaliszt
    • 4 tk sütőpor (csapott)
    • 10 g kakaó
    • 75 g mogyoró
    • 100 g 80%-os csokireszelék
    • 4 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A töltelékhez:

    • 2 darab banán
    • 2 ek citromlé
    • 1/2 liter tejszín
    • 2 tasak habfixáló
    • 25 g cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a vajat géppel simára keverjük, a cukrot és a vanillint hozzáadjuk, és addig keverjük, tovább, míg egyenletes masszát nem kapunk. A tojássárgáját egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral, a mogyoróval és a csokival elvegyítjük.

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk. A tésztát 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütőbe tesszük. 10 percig hagyjuk kihűlni sütés után, majd kivesszük, és tovább hűlni hagyjuk.

    Evőkanál segítségével kivájjuk úgy, hogy 1-2 cm vastag széle maradjon. A kivájt tésztát külön tálba elmorzsoljuk, a citrommal meglocsoljuk a meghámozott banánokat, hogy ne barnuljon meg, és belerakjuk a kivájt torta aljába.

    A tejszínt a fixálóval, cukorral, vaníliás cukorral kemény habbá keverjük, kupolaszerűen a tortára halmozzuk, és a sütimorzsával sűrűn megszórjuk.

    Enyhén megnyomkodjuk. A kész tortát legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá