Banános csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A kevert tésztához:

  • 125 g vaj
  • 125 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 darab tojássárgája
  • 50 g búzaliszt
  • 4 tk sütőpor (csapott)
  • 10 g kakaó
  • 75 g mogyoró
  • 100 g 80%-os csokireszelék
  • 4 darab tojásfehérje

A töltelékhez:

  • 2 darab banán
  • 2 ek citromlé
  • 1/2 liter tejszín
  • 2 tasak habfixáló
  • 25 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A tésztához a vajat géppel simára keverjük, a cukrot és a vanillint hozzáadjuk, és addig keverjük, tovább, míg egyenletes masszát nem kapunk. A tojássárgáját egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral, a mogyoróval és a csokival elvegyítjük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk. A tésztát 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütőbe tesszük. 10 percig hagyjuk kihűlni sütés után, majd kivesszük, és tovább hűlni hagyjuk.

Evőkanál segítségével kivájjuk úgy, hogy 1-2 cm vastag széle maradjon. A kivájt tésztát külön tálba elmorzsoljuk, a citrommal meglocsoljuk a meghámozott banánokat, hogy ne barnuljon meg, és belerakjuk a kivájt torta aljába.

A tejszínt a fixálóval, cukorral, vaníliás cukorral kemény habbá keverjük, kupolaszerűen a tortára halmozzuk, és a sütimorzsával sűrűn megszórjuk.

Enyhén megnyomkodjuk. A kész tortát legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.