Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pásztorpite recept

Pásztorpite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  •  

    Hozzávalók:

    • 1/2 fej hagyma + olaj
    • 60 dkg csirkemell filé (vagy olyan hús ami van otthon)
    • 2-3 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyem gyökér
    • 20 dkg zöldborsó
    • 20 dkg gomba
    • 20 dkg csemege kukorica
    • 2 ek. liszt
    • 2 dl húsleves vagy 1 tyúkhús kockából készült leves
    • 1 kg krumpli
    • kevés tej, vaj
    • kevés sajt a tetejére

    Elkészítése:
    A krumplit megpucoljuk, negyedeljük és sós vízben feltesszük főni. A csirkemellet kockára vagy csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, ehhez hozzáadjuk a sárgarépát, kissé pároljuk, majd hozzáadjuk a csirke húst, tetszés szerint fűszerezzük (só, bors, majoránna, bazsalikom, rozmaring, petrezselyemzöld). Lefedve pároljuk, majd fedő nélkül addig főzzük, amíg elfő a leve.
    Mikor puhára főtt a hús, megszórjuk a liszttel, majd lassanként felengedjük a húslével. Kevés ideig főzzük, épphogy megrotyogtatjuk egy kicsit.
    Beletesszük a borsót, gombát, párat kavarunk még rajta és kész is van.
    Ezt elkészíthetjük másfajta húsból is.
    Közben a krumplinak meg kellene főnie… Ízlés szerinti könnyű, habos krumplipürét készítünk belőle, tejet, vajat,pici szerecsendiót adunk hozzá.
    Tűzálló tálba rakjuk a zöldséges csirkét.
    Rákanalazzuk a krumplipürét.
    Tetszés szerint sajtot reszelünk rá.
    Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 25-30 percig, amíg megpirul a teteje. Kivesszük, tálalás előtt hagyjuk 5-10 percig állni és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá