Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt csörögefánk recept

Kelt csörögefánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 dl tejföl
    • 1 ek rum
    • csipet só
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése: Elkészítése:

    Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk,jól kidolgozzuk.
    Fél órát meleg helyen letakarva pihentetjük. 3 mm vastagra kisodorjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.
    Olajban, fedő alatt kisütjük.

    Tipp:

    Masnikat is készítettem belőle, valamint másfél adagban készítettem, így 3 személyre elég lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá