Baconben sütött borjú fehérpecsenye recept
Hozzávalók:
- 80 dkg borjú fehérpecsenye
- 20 dkg húsos szeletelt bacon
- só, bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 2-3 ek olívaolaj
Köretnek:
- Zöldséges párolt rizs
Elkészítése:
A húsról letisztítjuk a felesleges inakat. Megmossuk, és szárazra töröljük.
Sózzuk, borsozzuk, és olívaolajon mindkét oldalára kérget sütünk egy serpenyőben.
Ezután a bacont egymás mellé rétegesen lefektetjük, és ráhelyezzük a húst, majd feltekerjük.
Tepsibe helyezzük, és megöntözzük kevés olíva olajjal. Béleljük ki a tepsit alufóliával, akkor sokkal porhanyósabb lesz a hús.
A bort aláöntjük, és letakarjuk a tetejét is fóliával. 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük és 1 órát sütjük 160 fokon.
Ezután levesszük a fóliát róla, és ellenőrizzük a húst. Ha már puha, akkor süssük fólia nélkül egy rövid ideig, majd letakarva pihentetjük 20 percig, azután szeleteljük.
Bármilyen párolt rizs, vagy burgonya köret illik hozzá.