Baconben sütött borjú fehérpecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 80 dkg borjú fehérpecsenye
  • 20 dkg húsos szeletelt bacon
  • só, bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2-3 ek olívaolaj

Köretnek:

  • Zöldséges párolt rizs

Elkészítése:

A húsról letisztítjuk a felesleges inakat. Megmossuk, és szárazra töröljük.

Sózzuk, borsozzuk, és olívaolajon mindkét oldalára kérget sütünk egy serpenyőben.

Ezután a bacont egymás mellé rétegesen lefektetjük, és ráhelyezzük a húst, majd feltekerjük.

Tepsibe helyezzük, és megöntözzük kevés olíva olajjal. Béleljük ki a tepsit alufóliával, akkor sokkal porhanyósabb lesz a hús.

A bort aláöntjük, és letakarjuk a tetejét is fóliával. 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük és 1 órát sütjük 160 fokon.

Ezután levesszük a fóliát róla, és ellenőrizzük a húst. Ha már puha, akkor süssük fólia nélkül egy rövid ideig, majd letakarva pihentetjük 20 percig, azután szeleteljük.

Bármilyen párolt rizs, vagy burgonya köret illik hozzá.