Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marhaszelet rafinált mártással recept

Marhaszelet rafinált mártással
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet marhaborda
    • 25 dkg lila sonkahagyma
    • 50 dkg sárgarépa
    • 30 dkg zeller
    • 2 dkg vaj
    • 2,5 dkg jó minőségű étcsokoládé
    • 1 dl presszó kávé
    • 2 dl száraz vörösbor(point noire vagy merlot)
    • 2-3 dl víz
    • só bors
    • 1/2 mk chili paprika
    • 1 db babérlevél
    • 2 ág kakukkfű
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk és kockákra vágjuk.

    A vajon elősütjük a hússzeleteket, sózzuk borsozzuk, majd áttesszük egy tepsibe.

    A visszamaradt vajon kissé megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk és a húsra öntjük. Megszórjuk kakukkfűvel, chili paprikával, beletesszük a kissé összelapított fokhagymát.

    Lefedjük fóliával és előmelegített sütőben megpároljuk, 160 fokon kk 1,5-2 óra alatt.

    Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, a bort és a babérlevelet esetleg egy kis vizet, majd visszatakarjuk a fóliával és készre sütjük.

    Kiszedjük a hússzeleteket. Átpasszírozzuk a zöldségeket és szükség esetén sózzuk, borsozzuk és forrón a húsra öntjük.

    Sütőtökös dödöllével, párolt brokkolival tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá