Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült batáta bébispenót mártással recept

Sült batáta bébispenót mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg batáta
    • 50 dkg bébispenót
    • 2 dl tej
    • 1 evőkanál kukorica keményítő
    • só, bors
    • szerecsendió
    • 1 teáskanál olaj

    Elkészítése:

    A batátát megtisztítjuk és vastagabb karikákra vágjuk.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és sorban rárakjuk a batáta karikákat. Enyhén megsózzuk, borsozzuk és megspricceljük kevés olajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 15-20 perc alatt megsütjük.

    Amíg sül a batáta, addig elkészítjük a mártást.

    A bébispenótot balanszírozzuk, majd egy edénybe kiszedjük sózzuk, borsozzuk, reszerűnk rá szerecsendiót, öntünk rá a tejből és összeturmixoljuk.

    A maradék tejet kikeverjük a keményítővel, beleöntjük a spenótba, összekeverjük és visszatesszük a tűzre, majd felforraljuk és kész is a mártás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá