Sült batáta bébispenót mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg batáta
  • 50 dkg bébispenót
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál kukorica keményítő
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítése:

A batátát megtisztítjuk és vastagabb karikákra vágjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és sorban rárakjuk a batáta karikákat. Enyhén megsózzuk, borsozzuk és megspricceljük kevés olajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 15-20 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a batáta, addig elkészítjük a mártást.

A bébispenótot balanszírozzuk, majd egy edénybe kiszedjük sózzuk, borsozzuk, reszerűnk rá szerecsendiót, öntünk rá a tejből és összeturmixoljuk.

A maradék tejet kikeverjük a keményítővel, beleöntjük a spenótba, összekeverjük és visszatesszük a tűzre, majd felforraljuk és kész is a mártás.