Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos pulykamell sült zöldségekkel, hollandi mártással recept

Szezámmagos pulykamell sült zöldségekkel, hollandi mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamell
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • szezámmag
    • burgonya
    • sárgarépa
    • brokkoli
    • konzervbab
    • étolaj

    A mártáshoz:

    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • citromlé
    • bors

    Elkészítése:

    Először a pulykamellet szeletekre vágom, kiklopfolom és besózom, majd állni hagyom.

    Közben a zöldségeket összevágom és egy pici étolajjal, sóval sütőben kb fél órát sütöm 150 fokon. Végül pici petrezselyemmel megszórom.

    A hollandi mártást elkészítem. A vajat megolvasztom. A tojássárgájához hozzáadok egy kanál vizet és jól kikeverem vízgőz fölött. Ezután hozzáadom a vajat. Ízlés szerint sózom, borsozom és egy fél citrom levét kifacsarom, majd a mártáshoz hozzáöntöm. Jól összekeverem és kész is.

    A hús sütése a következő. A hússzeleteket megforgatom a lisztben, a felvert tojásban és végül a szezámmagban.

    Forró olajban kisütöm és jöhet a tálalás.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá