Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos csirkemell sült tésztával recept

Szezámmagos csirkemell sült tésztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
40 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Sült tészta:

    • 40 dkg spagetti tészta
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 3-4 csepp szójaszósz
    • 1 csipet kínai fűszerkeverék
    • kb 2-3 dl víz
    • 1 dl olaj

    Szezámmagos csirke:

    • 40 dkg csirkemell
    • 10 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 2 dl víz
    • késhegyni szódabikarbóna
    • 2 csapott teás kanál étkezési keményítő
    • olaj a sütéshez
    • 5 evőkanál méz
    • 3 evőkanál ketchup
    • 1 csapott kávés kanál darált chilipaprika (aki nem szereti a csípőset kihagyhatja)
    • 2 evőkanál szezámmag

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és egy tálba helyezzük. Erre rászórunk egy csapott teáskanál étkezési keményítőt és jól összeforgatjuk. Ameddig a tésztát elkészítjük a húst a hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a keményítő megpuhítja húst.

    A tésztát kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük, ráöntjük az olajat és hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát. Ezeket jól összesütjük, addig ameddig a tészta barnás lesz. Ezután hozzáadjuk a sót, a kínai fűszerkeveréket, a szójaszószt és felöntjük vízzel.

    Fedő alatt puhára főzzük, ha kell öntsünk még hozzá vizet de a lényeg az, hogy mire a tészta megpuhul ne maradjon alatta folyadék, mindet el kell főnie.

    A húst bundáját elkészítjük. A tojást a sóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 1 csapott teáskanál étkezési keményítőt és a víz folyamatos hozzáadásával csomómentes, sűrű palacsintatésztát készítünk.

    A hús kockákat lemossuk, lecsöpögtetjük és a tésztába öntjük, jól összekavarjuk és olajsütőben vagy bő olajban aranybarnára sütjük. Egyesével és óvatosan helyezzük a forró olajba, hogy szépen felhólyagosodjon a bunda.

    A sülthúsokat papírtörlőre helyezzük, leitatjuk róla az olajat. A mézet, ketchupot, chilipaprikát és a szezámmagot egy tálban összekeverjük, majd a sült húsokat ebben a szószban meghempergetjük.

    A mártott falatkákat külön edénybe tesszük. Tálaláskor káposztával, répával díszíthetjük a tányért.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá