Hozzávalók:
Sült tészta:
Szezámmagos csirke:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és egy tálba helyezzük. Erre rászórunk egy csapott teáskanál étkezési keményítőt és jól összeforgatjuk. Ameddig a tésztát elkészítjük a húst a hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a keményítő megpuhítja húst.
A tésztát kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük, ráöntjük az olajat és hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát. Ezeket jól összesütjük, addig ameddig a tészta barnás lesz. Ezután hozzáadjuk a sót, a kínai fűszerkeveréket, a szójaszószt és felöntjük vízzel.
Fedő alatt puhára főzzük, ha kell öntsünk még hozzá vizet de a lényeg az, hogy mire a tészta megpuhul ne maradjon alatta folyadék, mindet el kell főnie.
A húst bundáját elkészítjük. A tojást a sóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 1 csapott teáskanál étkezési keményítőt és a víz folyamatos hozzáadásával csomómentes, sűrű palacsintatésztát készítünk.
A hús kockákat lemossuk, lecsöpögtetjük és a tésztába öntjük, jól összekavarjuk és olajsütőben vagy bő olajban aranybarnára sütjük. Egyesével és óvatosan helyezzük a forró olajba, hogy szépen felhólyagosodjon a bunda.
A sülthúsokat papírtörlőre helyezzük, leitatjuk róla az olajat. A mézet, ketchupot, chilipaprikát és a szezámmagot egy tálban összekeverjük, majd a sült húsokat ebben a szószban meghempergetjük.
A mártott falatkákat külön edénybe tesszük. Tálaláskor káposztával, répával díszíthetjük a tányért.